Divers en Overig

Divers en Overig

Vaak krijgen we de vraag of de Presa een gezinshond is. Die vraag vinden we moeilijk te beantwoorden, omdat je dan een vraag stelt voor een heel ras. Het is per hond  verschillend of je deze qua karakter en drive in een huis met gezin of liever op een erf kan plaatsen. Een nestje bestaat al snel uit 5 tot 10 puppy’s, met allemaal hun eigen karakter. Daarom is op voorhand niet te zeggen of een pup in uw gezins- of thuis situatie past. Dat kan pas na 4 weken worden bepaald.

Wat ons onderscheid is de samenstelling van onze honden met allemaal hun verschillende uiteenlopende karakters (alpha- of bankhond. Show en werkhond). Hierdoor kunnen wij u een perfect beeld geven, welke type hond het beste aansluit bij de wens van u als nieuwe eigenaar.

Het plaatsten van een Presa in een gezin met kleine kinderen in een dichte woonwijk/ flat ed, raden wij absoluut af!!!

Ons neefje Joe van 12 die gek is op onze honden en vice versa. Maar uit het oog verliezen, doen we geen moment.

Een tijd geleden heeft een Ewa Ziemska een voormalige fokker uit POLEN, die nu in Amerika woont  een heel mooi stukje geschreven. Door haar jarenlange ervaring en inzicht, waar ze net even verder gaat waar andere stoppen heeft ze kort haar visie beschreven, waarom de Presa, niet voor iedereen de juiste hond is.

Met haar goedkeuring mag ik haar samenvatting op onze site zetten en is het zeker de moeite waard om te lezen, wat iemand met jaren ervaring kort samenvat. Daarmee verklaart zij direct, waarom ik zoveel vragen stel als je mij benaderd. Het gaat nml om pure liefde voor het ras.

Comments Ewa Ziemska

Naast de honden, hebben wij nog meer dieren, 6 katten en 2 varkens in en rondom het huis lopen. Met trots kunnen wij melden, dat alles hier in harmonie en door elkaar leeft als een grote roedel. Wilt u dat zelf ervaren, dan bent u welkom om ons te bezoeken.