Puppies & Fokbeleid

Puppies & Fokbeleid

  Wij de enige officiële Presa Canario kennel/fokker in Nederland.

Dat houdt in dat onze kennel  erkend is door de Nederlandse Kennelclub en de FCI.  Al onze honden  staan ingeschreven in de Nederlandse database van Rashonden en krijgen alle nestjes automatisch een Nederlandse stamboom.

Wij plaatsten onze pups wereldwijd.

***Pups geboren 27-12-2023**

Wilt u meer weten over ons (aankomende) nestje, stuur ons dan een mail naar marcia.jacob72@gmail.com

Doordat wij erkend zijn door de RvB, hebben wij ons te houden aan een strikt en duurzaam fok beleid die de Raad in het welzijn van de ouder- en puppy honden heeft opgesteld.  Zie link

www.houdenvanhonden.nl/gezond-fokken

Met 5 weken worden alle puppy’s door de Raad van Beheer  gechipt en middels een DNA onderzoek worden vader-moeder en puppy’s gecontroleerd. Daarna worden ze voorzien van een FCI stamboom en worden ze ingeschreven in het NHSB register.

Dit alles houdt in dat we 100% transparant zijn en u gegarandeerd bent van een pup die gefokt is onder strikt beleid, waarin welzijn, gezondheid en sociaal gedrag van de hond leidend is. Omdat wij het heel belangrijk vinden dat onze pups samen met u een lang, gezond en vrolijk leven zal gaan leiden, Zoeken wij samen met u de juiste match tussen uw gezinssituatie, toekomst perspectief en of verwachting de juiste match uit een nestje.

De puppy’s zijn uiteraard ontwormd en gevaccineerd tot ze het huis uitgaan:

  • week 2 wormenkuur
  • week 4 wormenkuur
  • week 5 komt de Raad van beheer (zie bovenstaande)
  • week 6 wormenkuur, eerste enting, EU paspoort met gezondheidsverklaring van de dierenarts.
  • week 8 wormenkuur en mogen ze mee naar hun nieuwe huisje.
Omdat wij voeding heel belangrijk vinden krijgt u van ons een voer pakket mee.
Een zak van 17 kg Royal Canin Giant Puppy, een voerton en vers vlees kvv
Zodoende hoeft niemand zich druk te maken om het juiste voer, je voert gewoon door wat wij al vanaf week  3 a 4 voeren.
 
Ook geven wij een pot Rozenbottel extract mee, deze poeder voorzien van een hoog vitamine C gehalte, zorgt ervoor dat het kraakbeen beter voorzien wordt van voedingsstoffen en vocht. Het ondersteunt de opbouw van kraakbeen en botten.
Als laatster gaat elke pup verzekerd de deur uit. Iedereen (woonachtig in Nederland) krijgt het eerste jaar een basis hondenverzekering mee, deze is afgesloten bij Petplan. Wij willen graag de drempel naar de dierarts zo laag mogelijk houden.