About us

About us

** Verhuis bericht **

“In de zomer van 2023 zijn we met 9 honden, 4 katten, 2 varkens en wat kippen verhuisd naar Hongarije. Nederland werd steeds voller en steeds drukker, waardoor we ons steeds meer beperkt voelde in ons woongenot, maar als belangrijkste punt werden onze honden beperkt in de vrijheid die ze gewend waren.

Door Corona waar veel te veel mensen in een opwelling een hond aanschafte werden de wandel gebieden steeds drukker en drukker en was het nog onmogelijk om met 4 honden tegelijk los te wandelen. De gebieden waar we zelden mensen met loslopende honden troffen, waren druk en werd de ruimte steeds kleiner. De rust was zo goed als verdwenen.

Dat heeft ons doen besluiten om Nederland te verlaten en een huis te zoeken, waar de honden en de rest van onze dieren weer kunnen genieten van rust en ruimte”

In Hongarije wonen we prachtig en echt vrijstaand en staat huis ons huis op groot perceel waar er genoeg ruimte is voor de honden om te doen wat ze zo graag doen en dat is waken met soms lekker blaffen.

In de vroege ochtend wandelen de hertjes langs ons huis en lopen we met de honden zo het bos in. En dat alles op slechts een uurtje van Boedapest vandaan.

“Ondanks de verhuizing blijven we wel ingeschreven als kennel en blijft ons fokprogramma ongewijzigd”

** Wie zijn wij **

In 2002 zijn we met het ras in contact gekomen, omdat we een hond zochten met de volgende karakter eigenschappen.
Trouw, moedig en beschermend.
Na heel veel zoek en speur werk zijn we bij een fokker uitgekomen, bij El Perro Diablo. Na heel wat keren op en neer te rijden, om echt kennis te maken met het ras waren we overtuigd en totaal verliefd. Omdat we uit een bepaalde combinatie een teefje wilde, hebben we ruim 14 maanden op Dominga moeten wachten, ze was het wachten waard. En geduld wordt altijd beloond.
In de tussentijd is ook Doramas de los Cardones (Macho) in ons leven gekomen, geïmporteerd uit Tenerife, gefokt door Ricardo Oramas een hond uit de nu old school Presa generatie.

Het was liefde op het eerste gezicht en van beide honden hebben we zeer lang mogen genieten en hebben we veel geleerd.

Tot op heden zijn we de enige echte fokker in Nederland en fokken volgens de Nederlandse wetgeving en de regels van de Raad van Beheer, waar het welzijn en het sociaal gedrag van de honden leidend is.

Door de samenstelling van werk- en showlijnen, kunt u bij ons in het echt, het verschil zien, tussen deze lijnen.

Omdat wij persoonlijk contact heel belangrijk vinden, hebben wij al onze honden persoonlijk opgehaald en geïmporteerd. Hierdoor hebben we alle ouderhonden e.a. honden in hun dagelijks leven kunnen ervaren, hoe ze zijn en ze zich gedragen.  Ook hebben we gezien hoe onze honden (puppy’s) de eerste weken van hun leven hebben doorgebracht, qua socialisatie en huisvesting.  Doordat we bij  iedereen over de vloer zijn geweest heeft dit bijgedragen, dat we nu goed contact hebben, met diverse fokkers en wisselen we nog steeds veel kennis en ervaringen uit.

Kortom in de Presa Canario hebben wij gevonden wat we zochten “een hond voor het leven”

“PERRO DE POR VIDA”

* Al onze honden hebben een FCI stamboom en een NHBS nummer.