About us

About us

In 2002 zijn we met het ras in contact gekomen, omdat we een hond zochten met de volgende karakter eigenschappen.
Trouw, moedig en beschermend.
Na heel veel zoek en speur werk zijn we bij een fokker uitgekomen, bij El Perro Diablo. Na heel wat keren op en neer te rijden, om echt kennis te maken met het ras waren we overtuigd en totaal verliefd. Omdat we uit een bepaalde combinatie een teefje wilde, hebben we ruim 14 maanden op Dominga moeten wachten, ze was het wachten waard. En geduld wordt altijd beloond.
In de tussentijd is ook Doramas de los Cardones (Macho) in ons leven gekomen, geïmporteerd uit Tenerife, gefokt door Ricardo Oramas een hond uit de nu old school Presa generatie.

Het was liefde op het eerste gezicht en van beide honden hebben we zeer lang mogen genieten en hebben we veel geleerd.

Tot op heden zijn we de enige echte fokker in Nederland en fokken volgens de Nederlandse wetgeving en de regels van de Raad van Beheer, waar het welzijn en het sociaal gedrag van de honden leidend is.

Door de samenstelling van werk- en showlijnen, kunt u bij ons in het echt, het verschil zien, tussen deze lijnen.

Omdat wij persoonlijk contact heel belangrijk vinden, hebben wij al onze honden persoonlijk opgehaald en geïmporteerd. Hierdoor hebben we alle ouderhonden e.a. honden in hun dagelijks leven kunnen ervaren, hoe ze zijn en ze zich gedragen.  Ook hebben we gezien hoe onze honden (puppy’s) de eerste weken van hun leven hebben doorgebracht, qua socialisatie en huisvesting.  Doordat we bij  iedereen over de vloer zijn geweest heeft dit bijgedragen, dat we nu goed contact hebben, met diverse fokkers en wisselen we nog steeds veel kennis en ervaringen uit.

Kortom in de Presa Canario hebben wij gevonden wat we zochten “een hond voor het leven”

“PERRO DE POR VIDA”

* Al onze honden hebben een FCI stamboom en een NHBS nummer.