Contact

Contact

 

De HR lijst is door minister Carola Schouten per Augustus 2019 aangepast, zie tekst hieronder.

Aanpak hoog-risico honden

De Rijksoverheid wil het risico op bijtincidenten met agressieve honden terugdringen en zoveel mogelijk voorkomen. Verschillende maatregelen helpen daarbij.

Eigenaar verantwoordelijk voor gedrag hond

In de eerste plaats is de eigenaar verantwoordelijk voor het gedrag van zijn hond. Hij moet alles doen om een incident te voorkomen. Zo mag een hond niet worden uitgelaten door iemand die het dier niet onder controle heeft. Ook moet de eigenaar deskundige hulp inschakelen als de hond agressief gedrag vertoont. Bijvoorbeeld een gedragsdeskundige. Op de website van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG) vindt u informatie over gedragstherapeuten.

Landelijke maatregelen tegen hoog-risico honden

De Rijksoverheid neemt de volgende maatregelen:

  • Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat werkt aan een fok- en importverbod voor hoog-risico honden. Dit geld niet voor honden die ingeschreven staan bij de Raad van Beheer (ongeacht wat een ander ook beweert)
  • Elke gemeente krijgt een meldpunt. Hier kan iedereen gevaarlijk gedrag van honden of hinderlijk gedrag van hondenbezitters melden.

Gemeentelijke maatregelen tegen hoog-risico honden

Gemeenten kunnen maatregelen opleggen aan eigenaren van hoog-risico honden. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verplicht aanlijnen van honden. Of om de verplichting de hond een muilkorf om te doen.

** Helaas zijn er momenteel veel dubieuze fokkers, die frauderen met vaccinaties, (ouder) honden inspuiten met anabolen, zieken puppies verkopen en stambomen niet na sturen. Dit helaas met vaak de dood of in beslag name tot gevolg. Vraag aub om advies, voordat u besluit om uw Presa Canario aan te schaffen. In het belang en uit liefde voor het ras, zijn wij bereid u in contact te brengen met goede en eerlijke  fokkers, over de hele wereld.

Lijst met Hoog Risico Honden

Send an e-mail

Contact Perro de por Vida

or

Join us on Facebook